Bollebagning er hyggeligt og sparer penge

At bage boller er overhovedet ikke svært, men ofte er det ikke overkommeligt for de fleste husmødre i deres travle hverdag. Det er ikke altid man lige kan få det til at passe sammen med fuldtidsjob, hus og børnepasning. Alligevel bør man tage sig tid til at bage med børnene idet at bagning er en rigtig fin beskæftigelse som både er underholdene men også udvikler børns motorik.

Den færdige dej er mest populær

Børn synes ikke det er helt vildt spændende at se dejen blive til og foretrækker at lege med den færdige dej. Derfor kan det være en god ide at begynde med at finde alle ingredienserne frem man skal bruge førend barnet kommer og deltager. De10 minutter det tager at ælte dejen går jo hurtigt når der er noget at se på.

En klump dej er en spændende ting at ælte rund med for børn. Hænderne aktiveres og der skal bruges motoriske evner når dejen skal rulles og æltes. Det er min oplevelse at børn ganske enkelt synes det er spændende at arbejde med bolledej. Børn forstår ikke rigtigt hvad det er de arbejder med og har mellem hænderne men samtidig er det alligevel lidt spændene at skulle forme disse boller eller små brød.

Jeg er selv så heldig at få lov til at gå hjemme og jeg har masser af tid til at bage, og jeg gør det hellere end gerne sammen med mit barnebarn når han kommer på besøg. Det giver os nogle gode stunder sammen og Malthe nyder at spise det brød han selv har været med til at forme.

Jeg bager selv alt det brød vi spiser, både rugbrød, franskbrød, boller og kager. Jeg er på det seneste begyndt at lave min egen is også men den historie kommer en anden gang.

Når jeg bager brød så kigger jeg i køleskabet hvad jeg har stående af væsker. Af mælkeprodukter kan nærmest alt bruges og udover mælk så fungere A38, Ylette, yoghurt og mange andre ting rigtigt godt. En af de ingredienser jeg oftest bruger i mine deje er kogte kartofler som gør dejen meget luftig plus jeg kommer lidt olie i for at smidiggøre dejen.

En anden god ingrediens man kan bruge til mad-boller er suppevæske. Det giver eminente mad-boller når man har en rest fra dagen før. Jeg sørger for at ælte dejen meget grundigt og længe, da det bevirker at der ikke kommer huller i brødet og brødet bliver mere kompakt og mætter meget mere.

Hvis der er lufthuller i det brød du køber hos bageren så kan du pænt sige til ham at han ikke har gjort sit arbejde godt nok eller at hans maskine ikke har æltet dejen ordentligt.

En sjov og hyggelig beskæftigelse

At bage brød er udover at det er en fin beskæftigelse også en rigtig god måde at spare penge på husholdningsbudgettet da det er langt billigere at bage sit eget brød end det er at købe det rundt omkring.

Når først man er kommet i gang med bageriet så bliver det lettere og lettere at finde tid til det eftersom at brødet smager bedre og at man som omtalt også mærker det på pengepungen.

Der findes masser af gode opskrifter på nettet omkring bollebagning og det er bare med at afprøve forskellige opskrifter indtil man finde de 4-5 stykker man synes er bedst. Lidt variation i brødet skal der jo være!!!

God bagelyst.

Liselotte