Dansk fodbold award 2018 – Hvem bliver årets kvindelige spiller?

2017 var på godt og ondt et kæmpe år for dansk kvindefodbold. For første gang nogensinde trådte spillerne ud af herrernes skygge, da de ved EM nåede hele vejen til finalen, hvor de dog tabte til Holland. Undervejs så millioner af danskere med, og kvindelandsholdet modtog en fuldstændig uhørt støtte fra hjemmefronten. Herefter fulgte dog en langtrukken og kedelig økonomisk tvist mellem landsholdet og DBU, der omhandlede spillernes nye overenskomst.

Det danske kvindelandshold er da også historisk stærkt for tiden, og holdet er fyldt med profiler, hvor flere af dem spiller for verdens største klubber. Den første marts skal årets kvindelige fodboldspiller så kåres ved Dansk fodbold award, og det skal blive spændende at se, hvem valget lander på.

 

Pernille Harder er favorit

Med et så flot år som det danske kvindelandshold havde i 2017, er der naturligvis rigtig mange om buddet til titlen. Alligevel er der er en klokkeklar favorit. Favoritten er naturligvis landsholdets 25-årige anfører, Pernille harder. VfL Wolfsburg-stjernen var den helt store oplevelse ved EM, hvor hun ofte bar det danske hold på ryggen.

Harder er en ekstraordinær spiller, hvilket hun gang på gang viser for både klub- såvel som landshold. Hun har vundet prisen i de seneste to år, og hun kom ydermere på årets hold ved både EM og Champions League i 2017. Derudover hjalp hun også Wolfsburg til at vinde både Bundesligaen og DFB Pokalen i sidste sæson, hvor hun scorede mål på samlebånd.

Det er altså næsten umuligt at komme udenom den blonde angriber, der er en af verdens allerbedste spillere. Dette vurderer Danske Spil, der har udbudt odds på vinderen, også. Her får man blot odds 1,18 på, at Harder vinder prisen.

 

Nadia Nadim er den største trussel

30-årige Nadia Nadim stjal de danske hjerter i 2017. Nadims livshistorie er utrolig, og hendes kontante stil gjorde hende yderst populær blandt den danske befolkning.

Hun blev født i Afghanistan i 1988, men flygtede til Danmark i 2000, da hendes far, en tidligere general i den afghanske hær, blev henrettet af Taliban. Her begyndte hun straks at spille fodbold, og hendes talent var åbenlyst for enhver.  Blot seks år efter ankomsten til Danmark, i en alder af 17 år, fik hun debut i den bedste danske række, og siden har hun ikke set sig tilbage.

Efter ophold hos Team Viborg, IK Skovbakken og Fortuna Hjørring, tog hun i 2014 til USA og Sky Blue FC. Endnu en gang bombede hun mål ind på samlebånd, og hun blev straks end af de bedste spillere i landet.

Nadim er dog meget mere end blot en dygtig fodboldspiller. Hun lader også til at være både et fascinerende og fantastisk menneske. Hun er politisk aktiv og har flere gange talt om uretfærdigheder i samfundet. Samtidig uddanner hun sig ved siden af fodbolden til læge, hvilket er mere end man kan sige om nogle af de mandlige spillere. Sidst men ikke mindst taler hun vanvittige ni sprog: dansk, engelsk, tysk, persisk, urdu, hindi, arabisk og fransk. Med så mange ting på CV’et er det ingen overraskelse, at hun måske er den mest populære spiller i Danmark i øjeblikket.

Selvom Danske Spil har Harder som den store favorit, vurderes Nadim også til at have fine chancer. Dansk/afghaneren udbydes således til odds 4,25.

 

Veje og Boye  spås ikke store chancer

De sidste to nominerede spillere til prisen som årets kvindelige danske fodboldspiller er Katrine Veje og Simone Boye Sørensen. Begge har haft fantastiske sæsoner, men det vil være en kæmpe overraskelse, hvis en af dem går hen og vinder.

Den tidligere Brøndby-spiller Katrine Veje har haft en stor sæson hos franske Montpellier HSC. Hun skiftede til klubben i juni 2017, kort efter hun var med til at føre Brøndby frem til en fantastisk double med sejr i både pokalturneringen og ligaen. Veje er en af de dygtigste forsvarsspillere Danmark har produceret i lang tid, men hun har ikke samme stjernefaktor som Harder og Nadim.

Det samme kan man sige om 25-årige Simone Boye Sørensen. Bøye var også med til at vinde den danske double med Brøndby i 2016/2017-sæsonen inden, hun tog til Sverige og FC Rosengård. Her har hun på rekordtid etableret sig til en af de store profiler.

Forsvarskrumtappen har desværre været plaget af skader, og derfor har spilleren, som daværende landstræner Nils Nielsen engang sammenlignede med Daniel Agger, ikke fået så mange landskampe, som hun burde. Faktisk er det blot blevet til 47 kampe siden debuten i 2011. Boye Sørensen var også uheldig med at sidde ude under EM, da hun endnu en gang led under en skade.

Går enten Bøye Sørensen eller Veje hen og vinder, får man odds 25,00 hos Danske Spil.

 

Odds på årets danske kvindelige fodboldspiller hos Danske Spil