Top 5 spots nybegyndere taber stakken i – Del 2

I denne anden del af top 5 spots nybegyndere taber stakken i vil dumme bluffs og udspilning af sig selv blive behandlet.

2) Dumme Bluffs.

Indtil du har nået et højt niveau i poker tænkning, er det ikke muligt at bluffe nogen med for høje forventninger. Dette er hvad Dan Harrington kalder det typiske nybegynder bluff, også kendt som en “mørk tunnel bluffer.”

Vel vidende, at du ikke kan vinde potten, medmindre din modstander folder, er en vigtig viden i en hånd, men det er skadeligt, hvis du er uvidende om, at din modstander har the nuts, eller er uvillig til at folde for enhver satsning.

Hvis en af disse er tilfældet, står du faktisk tilbage med ingen måde at vinde potten på. At se dit all-in bluff blive snap-kaldt en deprimerende oplevelse, så vær yderst varsom med disse bluff i starten, da det sjældent går godt.

I disse situationer er den gamle kliché: En lille smule viden er en farlig ting” yderst sand.

3) Udspilning af sig selv.

Nogle gange vil begyndere gerne tro, at de er meget mere kvalificerede ved bordet, end de faktisk er. Dette kan være en meget god ting, eller en meget dyr ting. Illusionen bliver dyr, når en spiller begynder at udspille sig selv.

At udspille sig selv som en nybegynder kommer ofte af, at man forsøger at blive for kreativ eller udspekuleret. Når du ikke forstår de komplicerede aspekter i spillet godt nok, kan din kreativitet oftere give bagslag end ikke.

Et eksempel på at udspille sig selv er ved at en spiller skjuler sin store hånd. Du spiller den, som om du er utrolig svag og villig til at folde til alt.

Når du kalder din modstanders lille test bet, så de får de imidlertid mulighed for at ramme deres gut-shot på turn. Hvorefter du laver en fælde for dig selv, og check raiser lige ind i din modstanders nødder.

Din modstander, der var villig til at folde til et raise på floppet, vil nu få alle dine chips uden at skulle tænke over, hvad der foregik i hånden. Dette ender ofte med at du går og klager til alle dine venner om, hvordan du blev suget ud på igen, mens realiteten var en anden og dit spil tabte hånden.

En nybegynder kan være særligt fristet til at udspille sig selv, når han føler svaghed fra modstanderen. Han er 100 % sikker på, at hans modstanders all-in bet er et bluff – han ved modstanderen har intet. Så han laver all-in kaldet med sin ikke par, otte høj hånd.

Jeg er forundret over, hvor ofte jeg ser nogen lave et stort kald, fordi de vidste deres modstander “havde ingenting.” Hvis du ejer mindre end es høj, er chancen imidlertid, at din modstanders “intet” faktisk er en bedre hånd end din.

Moralen er opsummeret af et klassisk pokerordsprog: “Når du bluffer, better du oftere end ikke med den bedste hånd.”

Læs med igen om en uges tid, hvor de sidste to spots behandles.